Lessen

Kinderen van 4 t/m 15 jaar

Heb je nog geen ervaring met ponyrijden dan begin je bij ons in de Spetterlessen, dit kan al vanaf 4 jaar.

Hierin leren de kinderen poetsen en gaan ze een half uur rijden, dit alles onder begeleiding van een van onze vrijwilligers. De les wordt gegeven door een van onze instructeurs.

Spetterlessen worden gegeven op zaterdag om 9.30 uur, aanmelden voor deze lessen kan via de mail of app. De data staan onder AGENDA

Spetterlessen gaan op aanmelding, men hoeft bij deze lessen niet iedere les te komen.

Kosten van deze lessen zijn € 18.00 per les bij aanmelding op woensdag voor de les, meldt men aan op donderdag en vrijdag voor de les dan kost het € 20,-. Bij afmelding 48 uur van te voren is het mogelijk om eenmalig de les te verschuiven. Wordt er later afgemeld dan blijft de les verschuldigd. Terugbetaling is mogelijk, er wordt dan wel 2.50 administratiekosten ingehouden.

Bij een leeftijd van 6.5 jaar of ouder kan er doorgestroomd worden naar de beginnerslessen.

Kinderen van 6.5 t/m 15 jaar

Heb je een aantal spetterlessen gehad en ben je 7 jaar of ouder dan kan je beginnen met de beginnerslessen. Tijdens deze lessen wordt er eerst gereden aan de longeerlijn, wanneer je evenwicht en balans goed is ga je los met een ervaren voorrijder. Daarnaast leer je theorie die wordt gegeven vanuit het F.N.R.S. boek: "Leer paardrijden met plezier". De beginnerscursus duurt een uur per les. Weet je alles van de theorie, dan ga je op voor het 'Sintels Hoefjesdiploma'. Een beginnerscursus bestaat uit maximaal 6 kinderen.

Heb je je Sintels Hoefjesdiploma behaald dan stroom je door naar groepsles eerste fase. Hierin wordt geleerd het op- en afzadelen van een pony. Wanneer je dit goed kan, en als je goed kan stappen, draven, galopperen en een klein sprongetje kan maken dan mag je op voor je Certificaat BuitenRijden 1. Als je dit gehaald hebt mag je mee met buitenritten en stroom je door naar lessen tweede fase. Bij groepslessen 1e en 2e fase streven we er naar niet meer dan 9 kinderen in een les te hebben.

In alle groepen zijn er variërende lessen, dressuur, springen, spelletjes, e.d..

Rij je al een aantal jaartjes dan kan je aansluiten in een van de groepslessen. De lessen zijn ingedeeld naar nivo en leeftijd, dus er is altijd wel een les waar je bij past!

Lukt het niet om iedere week te komen, dan kan je een flexibel contract nemen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Wanneer je meer dan 1 keer per week wilt rijden kan je aanmelden voor de carrousellessen of een extra les in de week. Het is ook mogelijk om met pony’s van ons aan wedstrijden deel te nemen bij de KNHS.

Tarieven

Proefles€ 20,-/25,-per les, maximaal 2x af te sprekenLosse les€ 24,- / 30,-

Beginnersles€ 20,-per les, normaal duurt een beginnersles 13 lessen
Lessen 1e fase t/m 15 jaar€ 237,25per kwartaal
Lessen 2e fase t/m 15 jaar€ 208,50per kwartaal
Eenmalige inschrijfkosten€ 50,-inclusief boek leer paardrijden met plezier en Sintels trui
Flexibel contract€ 45,-
extra per kwartaal

Carrousel rijden

Wij hebben 2 wedstrijd carrouselteam, te weten Carrouselteam Sintels pony's & paarden

Carrousel rijden is onderdeel van de paardensport die begonnen is in wedstrijdverband in 1980. De wedstrijden worden georganiseerd door de Verenigde Carrouselclubs in Nederland, afgekort de V.C.N.

Sintels neemt deel aan deze wedstrijden sinds 2007, en behaalde in een korte tijd al goede successen, ze werden in 2008 kampioen in de D poule. In 2010 hadden we maar liefst 2 kampioenen, Sintels Mix I in de D poule en Sintels Mix II in de F poule, Sintels Mix III werd hier tweede. In 2011 promoveerden maar liefst 3 van de 4 groepen.

Bij het deelnemen aan wedstrijden komt veel kijken, zo gaan we altijd met de bus naar de betreffende plaats. De muziek wordt in elkaar gezet door teamlid Anthony (nadat de teamleden de muziek uitgezocht hebben) en wordt tijdens de trainingen en wedstrijden geregeld door Patrick van Nijnatten.

Het is dus een flinke organisatie voordat we op pad gaan!

Heb jij ook zin om in teamverband te rijden, rij je in een van de lesgroepen door de week, ben je 12 jaar of ouder en heb je iedere maandag (19.00 - 20.00 uur) tijd (je mag natuurlijk wel eens niet komen, maar we streven er naar dat we altijd met het gehele team trainen) meldt je dan aan voor Carrouselteam Sintels.

KNHS wedstrijden
Wil je graag meer dan de FNRS wedstrijden dan is het via Manege Sintels mogelijk om deel te nemen aan KNHS wedstrijden.

Buitenritten
Met enige regelmaat organiseren wij buitenritten, we rijden naar het Mastbos. Om mee te mogen naar het bos moet je in het bezit zijn van het Certificaat buiten rijden 1 of een ruiterbewijs


Ruiterpaspoort

Iedereen die bij een FNRS manege rijdt moet in het bezit zijn van een ruiterpaspoort.

Als je kiest om te paardrijden bij een FNRS ruitersportcentrum kies je voor kwaliteit, veiligheid en een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen. Je ontvangt dan het FNRS ruiterpaspoort. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen, is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau. Het is een registratiebewijs rijvaardigheidsniveau. Ook ben je via het ruiterpaspoort automatisch lid van de KNHS, de overkoepelende sportbond.

Voor meer informatie kun je kijken op www.knhs.nl