Lessen

Vanaf 16 jaar

Indien je 16 jaar of ouder bent en graag wilt leren rijden kun je je aanmelden voor privé-lessen of aanmelden voor 1 van de beginnerscursussen. Deze kunnen zowel overdag als in de avonduren gegeven worden. In deze lessen wordt alles uitgelegd over het rijden, de verzorging en het op- en afzadelen. Wanneer je goed kan stappen en draven stroom je door naar lessen eerste fase. Indien je instructeur denkt dat je op kan voor het Certificaat BuitenRijden 1 dan stroom je door naar lessen tweede fase. Voor CBR1 moet je goed kunnen stappen, draven, galopperen en een klein sprongetje kunnen maken. Wanneer je deze gehaald hebt kun je ook mee met de buitenritten.

Heb je al ervaring, dan wordt je naar niveau ingedeeld in een les. De volwassenlessen bestaan uit maximaal 8 personen. Iedereen wordt in de lessen ingedeeld op een ‘eigen’ paard, iedere les heb je hetzelfde paard. Het is ook mogelijk eens te wisselen, maar iedereen vind het fijn iedere week op zijn of haar ‘eigen’ paard te rijden. De lessen zijn zeer variërend dressuur, springen, maar er is ook eens tijd voor een lolletje bijvoorbeeld een leuk spelletje.

Lukt het niet om iedere week te komen, dan kan je een flexibel contract nemen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Wanneer je meer dan 1 keer per week wilt rijden kan je aanmelden voor de carrousellessen of een extra les in de week. Het is ook mogelijk om met paarden van ons aan wedstrijden deel te nemen bij de KNHS.

Tarieven

Proefles€ 20,-Per groepsles, maximaal 2x af te spreken
Losse les€ 27,50Per groepslesBeginnersles€ 20,- / 30,-per les, normaal duurt een beginnersles 13 lessen.
Lessen 1e fase€ 237,25per kwartaal
Lessen 2e fase€ 221,-per kwartaal
Eenmalige inschrijfkosten€ 50,-inclusief boek leer paardrijden met plezier en Sintels trui
Flexibel contract€ 45,-
extra per kwartaal


Carrousel rijden

Wij hebben 2 wedstrijd carrouselteam, te weten Carrouselteam Sintels pony's & paarden

Carrousel rijden is onderdeel van de paardensport die begonnen is in wedstrijdverband in 1980. De wedstrijden worden georganiseerd door de Verenigde Carrouselclubs in Nederland, afgekort de V.C.N.

Sintels neemt deel aan deze wedstrijden sinds 2007, en behaalde in een korte tijd al goede successen, ze werden in 2008 kampioen in de D poule. In 2010 hadden we maar liefst 2 kampioenen, Sintels Mix I in de D poule en Sintels Mix II in de F poule, Sintels Mix III werd hier tweede. In 2011 promoveerden maar liefst 3 van de 4 groepen.

Bij het deelnemen aan wedstrijden komt veel kijken, zo gaan we altijd met de bus naar de betreffende plaats. De muziek wordt in elkaar gezet door teamlid Anthony (nadat de teamleden de muziek uitgezocht hebben) en wordt tijdens de trainingen en wedstrijden geregeld door Patrick van Nijnatten.

Het is dus een flinke organisatie voordat we op pad gaan!

Heb jij ook zin om in teamverband te rijden, rij je in een van de lesgroepen door de week, ben je 12 jaar of ouder en heb je iedere maandag (19.00 - 20.00 uur) tijd (je mag natuurlijk wel eens niet komen, maar we streven er naar dat we altijd met het gehele team trainen) meldt je dan aan voor Carrouselteam Sintels.

KNHS wedstrijden
Wil je graag meer dan de FNRS wedstrijden dan is het via Manege Sintels mogelijk om deel te nemen aan KNHS wedstrijden.

Buitenritten
Met enige regelmaat organiseren wij buitenritten, deze kunnen gaan naar het Mastbos, de Vloeiweide of de Pannehoef. Om mee te mogen naar het bos moet je in het bezit zijn van het Certificaat buiten rijden 1 of een ruiterbewijs

Ruiterpaspoort

Iedereen die bij een FNRS manege rijdt moet in het bezit zijn van een ruiterpaspoort.

Als je kiest om te paardrijden bij een FNRS ruitersportcentrum kies je voor kwaliteit, veiligheid en een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen. Je ontvangt dan het FNRS ruiterpaspoort. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen, is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau. Het is een registratiebewijs rijvaardigheidsniveau. Ook ben je via het ruiterpaspoort automatisch lid van de KNHS, de overkoepelende sportbond.

Voor meer informatie kun je kijken op www.knhs.nl