Wedstrijden

We organiseren met regelmaat wedstrijden en proevendagen op onze manege, voor manegeruiters en voor ruiters van buiten de manege. De data vind je op de agenda.

FNRS proevendagen
FNRS staat voor Federatie van Nederlandse RuiterSportcentra, zij hebben speciale proeven ontwikkeld voor de manegeruiter.
Tijdens de FNRS proevendagen kunnen manegeruiters laten zien aan een officiële jury wat zij allemaal geleerd hebben tijdens de lessen, dit is voor iedereen leuk, ook als je al langer rijdt.
De FNRS proeven zijn ook de opstap naar het certificaat buiten rijden 1, hieraan mag je deelnemen vanaf 9 jaar (de instructeur bepaalt of je hier aan kan mee doen).
Tijdens deze proevendagen zijn er diverse rubrieken waarvoor een prijsuitreiking is.

Iedere ruiter begint bij ons in de F1. Wanneer je tussen 210 en 229 punten behaalt hebt dan heb je 1 promotiepunt, bij 230 of meer punten heb je er 2. Bij 5 punten ga je naar F2, en zo doorloop je iedere klasse, en ga je steeds een stapje hoger. In totaal zijn er 15 proeven, F1 t/m F15. Ze hebben een A en een B versie. De oneven maand rijden we A, de even B. Alle punten worden bijgehouden in het FNRS ruiterpaspoort.

Wanneer je 3 promotiepunten in een even proef behaalt hebt dan wordt je uitgenodigd om het theorie examen te maken voor die klasse. Je krijgt hiervoor een certificaat, en bij F4, F8 en F12 krijg je ook een mooi speldje voor op het jasje.

Op maandag voor de wedstrijd wordt de startlijst bekend gemaakt, deze wordt dan gemaild. Wil je graag mee doen, en kan je bv alleen in de ochtend? Dan kan je dit kenbaar maken bij inschrijving, we proberen hier dan rekening mee te houden, meestal lukt dat!

Is de rubriek waarin je rijdt klaar? Dan is het prijsuitreiking, alle deelnemers ontvangen een rozet, daarnaast wordt aan de hand van het aantal deelnemers bepaald hoeveel bekers er uit gereikt worden, per 4 deelnemers 1 beker. Bij 4 deelnemers is er 1 beker, tussen 5 en 8 2, en tussen 9 en 12 3.

Aandachtspunten voor deze proevendagen;
* In de F1 mag je rijden met je Sintels trui, iedere willekeurige rijbroek en witte handschoenen.
Vanaf F2 is een ruitertenue (jasje (bij de F2 is ook een Sintels softshell toegestaan, witte/beige rijbroek, plastron/stropdas, witte handschoenen) verplicht, al mag dit ook al in de F1.
* Bij de F1 wordt er een voorlezer geregeld, vanaf de F2 regelt de ruiter een eigen voorlezer.
* Je kan tijdens een proevendag 1 of 2 proeven rijden, 2 proeven zijn alleen mogelijk in de zomer.
* Inschrijfgeld is 12.50 euro proef, daarnaast hebben de even proeven een diploma, dit kost 5 of 7.50 euro extra
* Inschrijven voor de wedstrijden gaat via manege@sintels.nl