Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Sintels BV/L. Zuiderent
Het is niet toegestaan foto’s en filmpjes zonder toestemming over te nemen 
van onze website. Privacy policy
Home Over ons Agenda Lessen Kampen Fokkerij Feestjes Contact English

Manege Stal Sintels B.V. is een manege met een sportpaarden- en ponyfokkerij die sinds april 2004 is aangesloten bij de F.N.R.S. met 5 sterren en het veiligheidscertificaat. Wij geven lessen voor ruiter en menner, en organiseren wij in de zomer ruiterkampen. Er wordt lesgegeven door gediplomeerde instructeurs die al geruime tijd ervaring hebben met paarden en pony’s. Er staan diverse rassen op stal zoals New Forest pony’s, KWPN paarden, Appaloosa’s en NRPS paarden en pony’s. Enkele goedgekeurde New Forest dekhengsten staan via Stal Sintels ter dekking. Diverse paarden en pony’s worden ook door ons uitgebracht in de wedstrijdsport.
Stal Sintels is in eigendom van de familie Zuiderent.

Onze accommodatie bestaat uit:

20x40 binnenmanege           

30x60 buitenmanege

20 x 40 buitenmanege           

15 x 22 buitenmanege

Springweide

Crossweide          

Menterrein

13 ha. Weiland

Diverse paddocks           

Ruime paardenboxen

Gezellige kantine            

Goede slaapaccommodatie

Goede uitrijmogelijkheden          

Eigen ruiterroute & bos

Wie zijn wij?

Martha Zuiderent (1977) is al sinds haar 17e verbonden aan Manege Sintels. Zij is volledig gediplomeerd instructrice. In de sport komt Martha uit in verschillende klasses van dressuur, van LI t/m ZII. Naast dressuur is zij ook actief in de mensport, hierin komt ze uit in de ZZ dressuur, ZZ vaardigheid en SGWM klasse 4.

Linda Zuiderent (1983) is sinds 1999 verbonden aan Manege Sintels. Linda heeft naast haar opleiding als instructrice, ook de papieren voor het geven van menlessen. Vroeger reed Linda in de hoogste klasse bij de pony’s in de dressuur, en heeft zij dit ook bij de paarden gedaan. Door rugklachten kon zij helaas niet meer in de hoge sport rijden en is ze in de mensport beland. Dit doet zij in de ZZ dressuur en ZZ vaardigheid. Sinds 2014 is Linda weer met een jong paard begonnen in de B dressuur, sinds 2015 rijdt zij endurance wedstrijden, uitkomende in de klasse 2.

De paarden en pony’s van manege Stal Sintels komen allemaal uit eigen fokkerij. Er zullen er een paar zijn die niet bij ons geboren zijn, maar 80% zag het eerste levenslicht in een stal of wei van de manege. Hierdoor weten wij precies het hoe en wat van een bepaalde pony of paard, wat erg voordelig is bij het opleiden van ruiters en amazones. Iedere ruiter of amazone rijdt bij ons elke week op hetzelfde paard of pony, we zoeken de beste die bij de ruiter/amazone past.

Een groot deel van de paarden en pony’s is door Martha of Linda, maar ook door andere ruiters, uitgebracht in de sport van B t/m ZII dressuur. Tegenwoordig rijden enkele manegeruiters ook KNHS wedstrijden met deze paarden en pony’s, een unieke kans om met goed opgeleide paarden en pony’s de sport te kunnen beoefenen.

De paarden en pony’s worden door ons zelf opgeleid.